Ge Coops provkök ett uppdrag

Vill du att Coops provkök ska laga och tipsa om din produkt i Mer Smak? Låt Coops matkreatörer Sara och Danielle ta fram ett recept eller tips baserat på en eller flera av dina produkter.

Provköket lagar och fotograferar receptet i Mer Smaks anda, med Coops välrenommerade provkök som avsändare. Receptet eller tipset följer givna teman som picknick, grill, mellofest och street food med mera, se teman och tidplan nedan.

Produkterna exponeras i ett seriöst och inspirerande sammanhang, och finns med i ingredienslistan. De finns också med på bild, tillsammans med en kort beskrivning.

Det material som provköket tar fram kan du självklart använda även i andra sammanhang.

Coops provkök på uppdrag har gjort succé bland läsarna och rankas bland tidningens mest läsvärda artiklar. Medlemspanelen visar också att 61 procent av läsarna vill ha mer recept.

Fånga möjligheten att låta provköket ta fram ditt recept. För dig som annonsör är det enkelt. Det enda du behöver göra är att förse provköket med en bra produkt så gör de resten.

Coops provkök på uppdrag är antingen uppslag eller helsida, 2 eller 3 recept per nummer. Pris: 65 000 kr/recept.

Vill du veta mer eller säkra din plats?
Kontakta oss!

Tidplan och teman

NR MÅNAD UTGIVNINGSDAG VECKA TEMA BOKNING/BRIEF
1/2 FEB 22 FEB 8 MELLOFEST, MAT I FARTEN, MELLANMÅL 10 DEC 2020
3/4 MARS 22 MARS 12 PÅSK, VEGO, VÅRGRYTOR  10 JAN 2021
5 MAJ 18 MAJ 20 GRILLSÄSONG, SÅSER, DRYCKER, PICKNICK 13 MARS 2021
6/7 JUN/JUL 21 JUNI 25 PICKNICK, SAFTA, SYLTA, DRYCKER  14 APRIL 2021
8/9 AUG 23 AUG 34 SKÖRDEFEST, HÖSTGRYTOR  10 JUNI 2021
10 OKT 19 OKT 42 TEXMEX, STREET FOOD, HALLOWEEN 10 AUG 2021
11/12 NOV 22 NOV 47 INFÖR JUL, INFÖR NYÅR, BAKA 10 SEPT 2021

Zeta utmanade Coops provkök
– och fick toppbetyg av läsarnaProvköket på uppdrag

Zetas native i Mer Smak nr 5 2020 fick mycket fin respons av läsarna. Barnfamiljerna rankade den som den mest intressanta artikeln i hela tidningen, och av samtliga läsare rankades den näst högst.  

Sophia Nässén, projektledare marknad på Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta, ansvarade för uppslaget där Coops provkök tog fram recept till Zeta Piadina. Här berättar hon om framgångsreceptet.

Grattis till de fina läsarbetygen!
– Stort tack, det känns verkligen så roligt att Mer Smaks läsare blev inspirerade av recepten med vår nyhet Zeta Piadina.

Varför tror du att det gick så bra?
– Det är en väldigt fin kombination att presentera en produktnyhet tillsammans med inspirerande och goda recept i ett redaktionellt sammanhang.

Ni bokade alla tre recepten. Hur kommer det sig?
– Annonsen var en del av vår lanseringskampanj för Zeta Piadina, ett italienskt tunnbröd som man fyller med sina italienska favoritprodukter. Eftersom Zeta har ett brett sortiment av produkter som passar fint att fylla en Piadina med, blev det naturligt att boka alla tre recepten. Då kunde vi utöver Piadina-brödet, lyfta fram ytterligare två hjälteprodukter.

Varför valde ni att satsa på Provköket på uppdrag?
– Vi gillar att synas i ett redaktionellt sammanhang som ett bra komplement till vanlig annonsering. Det känns väldigt positivt att Mer Smaks läsare uppskattade vårt uppslag.

 Hur fungerade samarbetet med provköket?
– Det var ett gott samarbete med fin dialog om hur de utifrån våra önskemål kring recept och innehåll kunde skapa väldigt goda recept.

Har du tips till andra som funderar på att medverka i provköket på uppdrag?
– Det är perfekt att använda såväl vid nyhetslansering som inspiration kring användning av befintlig produkt. Eftersom Zeta Piadina var en nyhet valde vi att även koppla på digital kupong och ”Nytt på hyllan” denna gång.

Har ni sett några försäljningsresultat?
– Absolut, det var ett framgångskoncept att kombinera native-annons med recept och digital kupong i samma utgåva. Vi fick en mycket fin försäljningsökning direkt i anslutning till att Mer Smak nr 5 kom ut och därefter lade sig försäljningen på en betydligt högre nivå. Vi valde även att i Mer Smak nr 8 boka en vanlig annons samt repeat av digital kupong, vilket gav ytterligare fin försäljningsökning.